Informatie

Collectie Verschuren®: cultuurhistorisch erfgoed
Met de tuinrozen uit de Collectie Verschuren® beschikt u over bijzondere rozen; rozen met een verhaal, een stuk Hollandse geschiedenis en cultuur. Alle rozen uit de Collectie Verschuren® zijn veredeld sinds 1875 te Haps door de familie Verschuren en gekweekt door de huidige, vierde generatie Koninklijke Kwekerijen H.A. Verschuren & Zonen.

Wat maakt onze kwaliteit?
Collectie Verschuren® rozen worden door ons op speciale wijze gekweekt. Dit is een arbeidsintensief karwei, maar wordt flink beloond door het feit dat de rozen bovengemiddeld gezond zijn.

Hoe gezonder de rozen in basis zijn, hoe minder vlug ziek ze worden en daarom behoeven deze rozen niet of nauwelijks bestreden te worden met milieubelastende bestrijdingsmiddelen en dus geniet u meer van de prachtig bloeiende rozen. Ook onze onderhoudstips zijn er op gericht gebruik te maken van biologische middelen.

Ons bedrijf is Milieu Project Sierteelt A-gecertificeerd. (Dit project stimuleert duurzaam ondernemen in de internationale tuinbouwsector.)

De originele Collectie Verschuren® rozen worden exclusief gekweekt door Koninklijke Kwekerijen H.A. Verschuren & Zonen.

Bijzondere service
Heeft u bij ons rozen besteld, dan ontvangt u meteen praktische informatie hoe u de grond het beste kunt voorbewerken.

Eenmaal in het bezit van de rozen, ontvangt u van ons iedere keer een mail, wanneer er iets moet gebeuren in uw tuin met betrekking tot de Collectie Verschuren® rozen.

U hoeft dus niet bang te zijn dat u te vroeg of te laat bent met uw onderhoud; u volgt heel gemakkelijk onze adviezen op. Deze adviezen zijn extra duidelijk, omdat we ook rekening houden met eenieder die (nog) geen geen groene vingers heeft.

Wanneer u bij ons de rozen zelf ophaalt op de speciale rozenophaaldag (ieder jaar eind september), krijgt u van ons een kopje koffie met wat lekkers èn geven wij adviezen over het planten en onderhouden van de rozen!